Hvad er hypnose/NLP

NLP er en selvstændig behandlingsform baseret på en speciel spørgeteknik, som sætter væsentlige processer i gang i hjernen. Hos os anvendes den, som et vigtigt værktøj til at finde ind bag problemet inden selve hypnosen.

Hypnose defineres som en tilstand af koncentreret opmærksomhed. I hypnose opnås en trancetilstand, som gør det muligt at kommunikere med det ubevidste sind. Vores sind består nemlig af 2 dele – en bevidst del og en ubevidst del. Den bevidste del er den, som vi selv styrer, men denne del dækker kun over ca. 10% af vores sind. Derimod fylder vores ubevidste sind ca. 90% og denne del passer rigtig meget på os. Den indeholder ALT hvad vi har oplevet på godt og ondt, og store dele af denne husker vi ikke bevidst. Alt hvad der er sagt og gjort i mod os er her. Det er også her vi ”stakker” vores dårlige oplevelser, for til sidst at opleve dem som sandheden. Har du f.eks. som barn fået at vide, at du ikke duede til noget eller var for fed gentagne gange, vil det komme til at stå som en sandhed inde i dig, og det vil med stor sandsynlighed forfølge dig resten af livet. Med hypnose kan vi ændre denne ”sandhed” og lave en ny ”sandhed” eller overbevisning. Man kan sige, at man laver en lille om programmering i kroppens celler og det der før var et problem, vil forsvinde som dug for solen

Hvad er trance?

Trance er en tilstand af koncentreret opmærksomhed. Der findes 6 tranceniveauer 1-6, hvor klienten i de to øverste niveauer 1&2, vil huske alt hvad som foregår. På niveau 3&4 vil dele af sessionen måske være lidt uklar, og klienten får her nogle fantastiske AHA oplevelser. På niveau 5&6 vil klienten ikke huske eller kun svagt huske sessionen. Disse niveauer anvendes IKKE i terapi hypnose, men det de fleste tror hypnose er, da det er disse niveauer, som anvendes i Show-hypnose. Så ingen kommer til at stå på et ben og sige som en høne

Hvordan foregår det?

Hos en hypnoterapeut er der typisk afsat ca. 2 timer. Her vil hypnoterapeuten finde ind bag problemet og finde klientens ønsker og indre ressourcer. Det betyder at de første 30-45 min. anvendes til en dybdegående samtale, før klienten ligges i den egentlige hypnotiske tilstand. Alt foregår blidt og på klientens betingelser. Hvis klienten ikke selv føler sig tryg, kan der være modstand fra starten. Derfor vil den veluddannede hypnoterapeut gøre meget ud af forarbejdet, så klienten kan føle sig veltilpas og tryg allerede 1. gang. Det må forventes, at der skal bruges mere end en gang alt efter problemets omfang. Ved behandling er børn tager det ca. 1 time. Børn går hurtigt i hypnose, da deres kritiske sans endnu ikke er så udviklet. Hypnose til børn er meget effektivt.

Hvad kan behandles?

Næsten alt kan behandles. Men typiske ting som der behandles for er, rygestop, vægtregulering, fobier, trauma af mange slags, angst, søvnproblemer, posttraumatisk stress, selvværd, tilgivelse, vrede, jalousi, drømme/mareridt, sengevædning, stamning, neglebidning og meget mere.

NEW ENERGY

Røsnæsvej 78
4400 Kalundborg
Telefon: 2234 0477 

Email: kruse@newenergy.dk

Mandag:
Onsdag:
Fredag:

14:00-17:00
14:00-17:00
09:00-12:00